Home > Striae behandeling

Striae behandeling

Inhoud

Wat is Striae?

Striae zijn lange, smalle strepen of littekens die kunnen optreden op de huid als gevolg van snelle huidverstretchin. Striae komen het meest voor op de buik, heupen, billen, dijen en borsten. Ze kunnen ook voorkomen op de bovenarmen, schouders en rug. Striae zijn meestal rood of paars wanneer ze eerst verschijnen, maar na verloop van tijd kunnen ze wit of zilverkleurig worden.

Hoe kom je aan striae en kan striae ook weer verdwijnen?

Er zijn verschillende factoren die het risico op het ontwikkelen van striae kunnen verhogen, waaronder snelle gewichtstoename of gewichtverlies, zwangerschap, hormonale veranderingen en het gebruik van bepaalde medicijnen. Helaas zijn er geen behandelingen die striae volledig kunnen verwijderen, maar er zijn wel behandelingen die de aanwezigheid van striae kunnen verminderen of verminderen.

Welke behandelmethodes zijn er voor striae?

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van striae te verminderen of te verminderen. Elke kliniek zal op basis van “jou” striae een behandeling voorstellen waarbij maximaal resultaat behaald wordt. Zij kunnen dan kiezen uit een pallet van behandelingen zoals:

  • Microdermabrasie: Dit is een procedure waarbij kleine kristallen over de huid worden gespoten om de bovenste laag van de huid te verwijderen.
  • Chemische peeling: Dit is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste laag van de huid te verwijderen en het aanmaken van nieuw collageen te stimuleren.
  • Laserbehandelingen: Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen die kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van striae te verminderen. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van de striae door het aanmaken van nieuw collageen en het verminderen van de huidplooien.
  • Crèmes of lotions met retinol: Retinol is een vitamine A-derivaat dat kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van striae door het aanmaken van nieuw collageen en het verminderen van huidplooien. Retinol kan worden gevonden in crèmes of lotions die op de huid worden aangebracht.

Meer feiten over striae vind je bij onze verfrissende inzichten.

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen