Home > Behandelingen > Cryo therapie > Cryolipolyse

Cryolipolyse

Inhoud

Indien je een zwembandje hebt, dikke bovenbenen of vetrolletjes op plaatsen waar je kleding mooi aan zou moeten sluiten, dan wil je daar waarschijnlijk van af. Meer bewegen ? sporten ? en minder eten leidt tot afvallen, maar niet altijd op de plaatsen waar je dat zou willen.

Cryolipopyse is vetbevriezing, maar hoe werkt het?

Cryolipolyse – ofwel vetbevriezing – is een niet-invasieve cosmetische behandeling die gebruikmaakt van koude temperaturen om vetcellen op specifieke delen van het lichaam te laten afbreken. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een apparaat dat koude energie levert aan het behandelde gebied via een handbediend applicator. De vetcellen in het behandelde gebied worden afgekoeld tot een temperatuur waarbij ze beschadigd raken en uiteindelijk afsterven, terwijl de omringende weefsels onaangetast blijven. Het lichaam verwijdert de beschadigde vetcellen vervolgens in de loop van enkele weken of maanden. Cryolipolyse wordt vaak gebruikt om vet te verminderen in de buik, dijen en armen en is een veilige en effectieve manier om gerichte vetreductie te bereiken.

Hoe effectief is cryolipolyse?

De behandeling is er op gericht je lichaam te “shapen”. Hardnekkig vet dat bijna niet weg te krijgen is wordt verwijderd. Na 2-3 maanden zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Vetbevriezing van de buik
Vetbevriezing van de buik

Hoe wordt een behandeling cryolipolyse uitgevoerd?

Vooraf aan de behandeling wordt het gebied afgetekend waarna er gelsheets ter bescherming op het afgetekende lichaamsgebied aangebracht worden. Vervolgens zuigt de kop de huid vacuüm waarna de vetbevriezing begint. Na ca 40 pijnloze minuten vetbevriezing volgt nog een lichte massage.

Waarvoor is cryolipolyse niet geschikt?

Cryolipolyse is niet bedoeld en derhalve niet geschikt om gewichtsverlies te bereiken. Als u overgewicht heeft dan zal cryolipolyse niet bijdrage tot een significant gewichtsverlies.

Plan een intake