Home > Behandelingen > Huidtherapie > Acné behandeling

Acné behandeling

Inhoud

De pubertijd staat vrijwel garant voor Acné, ook wel jeugdpuistjes genoemd. Soms zijn dat een paar puistjes, maar soms is de Acné behoorlijk aanwezig. In de pubertijd is dit extra vervelend en kan dit het plezier in je leven beïnvloeden.

Behandeling van acné

Huidzorgklinieken kunnen acné op verschillende manieren behandelen. Dat hangt af van de intensiteit van de Acné en de locatie. Behalve het gezicht, hals of achter de oren, kan de Acné ook op de rug aanwezig zijn.

Aanprikken van ontstekingen
Acne behandeling, aanprikken van ontstekingen

Bij de intake wordt een aanpak afgesproken. Veelal zal de behandeling van Acne bestaan uit het reinigen van de huid, gevolgd door het verwijderen van mee-eters en talgbultjes. Ontstekingen worden aangeprikt zonder dat er littekens ontstaan.

Wat kun je zelf doen tegen acné

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om acne te verminderen of te voorkomen:

  • Was je gezicht twee tot drie keer per dag met een milde reinigingsmiddel en lauw water. Gebruik geen harde doeken of washandjes, want dat kan de huid irriteren.
  • Gebruik een toner of astringent om de poriën te verkleinen en de huid te verfrissen.
  • Gebruik een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de poriën te ontstoppen. Doe dit een of twee keer per week, afhankelijk van je huidtype.
  • Gebruik een moisturizer om de huid vochtig te houden en te beschermen tegen uitdroging. Kies een moisturizer die geschikt is voor je huidtype.
  • Probeer te voorkomen dat je gezicht aanraakt met je handen. Deze kunnen bacteriën en olie overbrengen op je huid, wat acne kan verergeren.
  • Eet een gezonde, gebalanceerde voeding en drink voldoende water om de huid gehydrateerd te houden.
  • Probeer stress te verminderen, want stress kan acne verergeren. Probeer te ontspannen door bijvoorbeeld te mediteren of te sporten.

  Als je last hebt van ernstige of hardnekkige acne, kan het zijn dat je behandeling nodig hebt van een huidtherapeut. Zij kunnen je specifieke behandelingsopties aanbevelen op basis van de ernst van je acne en je huidtype.

  Maak een afspraak

  Gerelateerde behandelingen