Home > Behandelingen > Huidtherapie > Microneedling behandeling

Microneedling behandeling

Inhoud

Wat is Microneedling?

Microneedling behandeling, ook bekend als collageeninductietherapie of dermarolling, is een cosmetische procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van een apparaat met fijne naalden om kleine, gecontroleerde puncties (microverwondingen) in het oppervlak van de huid te creëren. Deze microverwondingen stimuleren het natuurlijke wondgenezingsproces van het lichaam, wat leidt tot de productie van collageen en elastine, twee eiwitten die essentieel zijn voor het behoud van een gezonde, jeugdig ogende huid.

Microneelding op het gezicht van een vrouw.
Microneelding op het gezicht van een vrouw

Hoe wordt een Microneedling behandeling uitgevoerd?

Hieronder zetten wij de stappen op een rij:

  1. Voorbereiding: Voor de procedure wordt meestal een verdovende crème of gel aangebracht op het behandelde gebied om ongemak te minimaliseren.
  2. Microneedling: Een gespecialiseerd microneedling-apparaat wordt vervolgens gebruikt om gecontroleerde microverwondingen in de huid te creëren. Er zijn verschillende soorten apparaten, waaronder handmatige dermarollers en gemotoriseerde pennen, elk met hun eigen voordelen.
  3. Genezingsreactie: Naarmate de huid geneest van deze microverwondingen, is de natuurlijke reactie van het lichaam om meer collageen en elastine te produceren, wat helpt om de textuur, stevigheid en elasticiteit van de huid te verbeteren.

Voor welke huidaandoeningen wordt microneedling ingezet?

Microneedling werkt in het algemeen voor huidverbetering en heeft daarom een positief effect voor de volgende huidaandoeningen:

  • Acnelittekens: Het kan de verschijning van acnelittekens verminderen door de productie van collageen te stimuleren en de huidstructuur te verbeteren. Er zijn meer manieren om acnelittekens te verminderen. Lees hier meer over het behandelen van acnelittekens.
  • Fijne lijntjes en rimpels: Microneedling kan de uitstraling van fijne lijntjes en rimpels verbeteren, met name op gebieden zoals het gezicht en de nek.
  • Oneffen huidskleur en textuur: Het kan helpen om de teint en textuur van de huid gelijkmatiger te maken, waardoor de verschijning van zonneschade, grote poriën en ruwe huid wordt verminderd.
  • Striemen: Microneedling kan ook worden gebruikt om de verschijning van striemen te verminderen door de productie van collageen te bevorderen.
  • Huidverjonging: Sommige mensen kiezen voor microneedling als een algemene behandeling voor huidverjonging om een gezonde, jeugdig ogende huid te behouden.

Tips

De thuisbehandeling is van groot belang. Het is erg belangrijk om voor, tijdens en na het behandeltraject de adviezen van je huidtherapeut op te volgen. Hier horen ook thuisproducten bij. Deze zijn net zo belangrijk als de behandeling zelf. En pas op voor de zon! Laat je goed informeren door je huidtherapeut voorafgaand aan de behandeling tijdens het intakegesprek. 

Microneedling behandeling bij jou in de buurt?

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen