Home > Behandelingen > Huidtherapie > Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Inhoud

Indien je huid kleurafwijkingen heeft dan wordt camouflagetherapie toegepast om de kleurafwijking minder zichtbaar te maken.

Voor welke huidaandoeningen?

Bekend is misschien wel vitiligo, dat is vaak op handen te zien als blanke vlekken. Er is dan een gebrek aan pigment. Maar denk ook aan wijnvlekken en opvallende haarvaatjes. En verder aan pigmentstoornissen zoals een zwangerschapsmasker en bijvoorbeeld sproetjes.

Hoe wordt camouflagetherapie uitgevoerd?

Allereerst wordt je huid onderzocht. Aan de hand van de bevindingen zal een kleur gemaakt worden die aansluit bij je huidskleur. Hiervoor heeft de kliniek een pallet aan kleuren beschikbaar. Deze wordt aangebracht op je huid zodat je het resultaat kunt zien. Eventueel vindt er dan nog een bijstelling plaats. Het aanbrengen, fixeren en verwijderen van de camouflage word je geleerd. Hierdoor kun je zelf wanneer je dat wenst de camouflage toepassen.

camouflagetherapie

Vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie?

Indien je aanvullend verzekerd bent wordt door de meeste zorgverzekeraars een deel of alles vergoed. Dit gaat dan niet af van je eigen risico. Bij de meeste klinieken kunnen ze je daarover informeren. Maar je kunt natuurlijk altijd in je zorgverzekeraarspolis kijken of je zorgverzekeraar hierover raadplegen.

Kan ik sporten met camouflage op mijn huid?

Ja dat kan. Je kunt zelfs zwemmen met camouflage dat is aangebracht op je huid.

Plan een intake