Home > Uitgelicht > Alles staat of valt met goede scholing

Alles staat of valt met goede scholing

Wanneer je als cliënt bij een huidtherapeut terecht komt is vertrouwen heel belangrijk. Je wilt (letterlijk) in goede handen zijn bij degene die jou adviseert en behandelt. Om het advies en de behandelingen op jouw behoeften af te kunnen stemmen is kennis en inzicht over de huid een absolute must. Een goede huidtherapeut kijkt namelijk verder dan de protocollen.  

Het belang van kennis

Om een probleem op te kunnen lossen moet je eerst de oorzaak van het probleem begrijpen. Dat klinkt simpel. Toch is dit vaak een uitdaging, zeker binnen de huidzorg. De huid is namelijk zeer complex. Wist je dat de huid na ons brein zelfs als het meest complexe orgaan wordt gezien? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst wordt de huid door allerlei factoren beïnvloed. Niet alleen door externe factoren, zoals zonlicht, huidverzorging of (schadelijke) bacteriën, maar ook onze voeding en darmgezondheid beïnvloeden de huid dag in dag uit. Daarnaast is huidtherapie een relatief nieuw vakgebied. Wetenschappelijke onderzoeken over de huid en de behandelmethoden die we inzetten om huidproblemen aan te pakken zijn beperkt. Kortom: er zijn tal van oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan huidproblemen en de wetenschappelijke kennis over deze oorzaken en de aanpak van huidproblemen is nog niet op alle gebieden even ver.

En dat is précies wat ons vak zo leuk en uitdagend maakt. Al jaren volgen wij als expertisecentrum de ontwikkelingen in de huidzorg op de voet. Door het bijwonen en organiseren van (inter)nationale congressen, het lezen van wetenschappelijke artikelen en door te luisteren naar talloze experts knopen we de losse eindjes aan elkaar en leren we de huid steeds een beetje beter te begrijpen. Als huidtherapeuten delen we deze kennis en inzichten met vakgenoten, zodat niet alleen wijzelf, maar álle professionals in de huidzorg bewuste en gefundeerde keuzes kunnen maken binnen het behandeltraject. Zo weet jij als cliënt zeker dat je in de goede handen bent en de zorg krijgt die past bij jouw huid.

Expertisecentrum HUYD

In 2015 hebben we HUYD opgericht, hét expertisecentrum voor huidprofessionals. De naam HUYD is een perfecte illustratie van ons expertisecentrum, waarbij alles draait om de huid; direct waarneembaar, toch complex. Binnen ons expertisecentrum bieden we cursussen en opleidingen aan studenten en afgestudeerde huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten en artsen. Ons doel is om alle huidzorg professionals te laten excelleren in hun vak.

Kim en Roos van Huydexpertise
Kim en Roos van Huydexpertise

Onze specialisatie

In de afgelopen 10 jaar hebben we ons gespecialiseerd in de cosmedische huidzorg, het grensvlak tussen de cosmetische en medische zorg. Inmiddels bieden we veel verschillende cursussen en opleidingen aan. Elke cursus is wetenschappelijk onderbouwd en merk onafhankelijk. Huidproblemen en behandelingen die in onze scholing centraal staan zijn:Indicaties

Indicaties:

 • Acne
 • Rosacea
 • Littekens
 • Pigmentvlekken
 • Huidveroudering
 • Huidafwijkingen en huidkanker
 • Een verminderde huidconditie

Behandeling en adviezen

 • IPL en lasertherapie
 • Chemische Peelings
 • Microneedling
 • Verwijderen van Huidafwijkingen
 • Het adviseren van huidverzorging
 • Het geven van voedingsadviezen
 • De behandeling van de donkere huid

Opzoek naar een goed onderbouwd advies en een behandeling die jouw huidprobleem bij de oorzaak aanpakt? Ga dan voor een huidtherapeut die is geschoold door HUYD.

Kim van der Meer & Roos Visser

www.huydexpertise.nl
[email protected]

Plaats een reactie