Home > Behandelingen > Laser & lichttherapie > Definitief ontharen

Definitief ontharen

Inhoud

Haargroei op plaatsen waar je het niet wenst, dat is vervelend. Bij de één zijn dat haren in het gelaat – meestal dames boven de 50 jaar – bij de ander op benen, rug, borst, oksels of bikinilijn. Indien je dat hebt en als hinderlijk ervaart, dan kun je er bij onze huidzorgklinieken wat aan laten doen.

Wat is de beste manier om definitief te ontharen?

Bij een intake wordt bepaald wat de beste behandelmethode is. Dat hangt met name af van de haarkleur. Zijn de haren donker genoeg om een IPL of laserplatform in te zetten? Zo niet dan is elektrische epilatie de behandelmethode.

Laserontharing

Vooraf vindt een huidonderzoek plaats en wordt naar uw medicatiegegevens gevraagd. Voor de behandeling laserontharen wordt meestal het te laseren gebied afgetekend en worden foto’s gemaakt.

Tijdens de behandeling laserontharing krijgt je een beschermende bril op. De behandeling kan afhankelijk van de gebruikte apparatuur leiden tot het gevoel van speldenprikjes. Indien de huid reageert op de laser, dan kan de huidzorgkliniek een zonnebrandcrème of andere herstellende crème aan brengen.

Elektrische epilatie

Bij wit, grijs of blond haar wordt elektrisch epilatie als behandelmethode voor definitief ontharen ingezet. Hierbij wordt een minuscuul naaldje in de haarzak gestoken dat enkele seconden een licht stroom geleidt. Door de warmte die hierdoor ontstaat wordt het haarzakje vernietigd waardoor er geen haar mee uit zal groeien. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt dan wil je vast meer gedetailleerde informatie lezen over elektrische epilatie.

Maak een afspraak