Endermologie behandeling
Inhoud
- Wat is Endermologie?
- Voor welke indicaties is Endermologie geschikt?
- Hoeveel behandelingen Endermologie zijn er nodig?
- Doet Endermologie pijn?
- Wat kan ik zelf doen om het behandelresultaat te versterken?
- Wordt Endermologie vergoed?
- Endermologie behandeling bij jou in de buurt?
Voor verschillende medische en cosmetische indicaties is Endermologie een zeer krachtige behandelmethode.
Wat is Endermologie?
Bij Endermologie wordt met behulp van een LPG apparaat een mechanische bindweefselmassage uitgevoerd. De kop van het apparaat creëert een huidplooi door deze vacuüm te zuigen en de cilinders rollen deze huidplooi vervolgens af, waardoor een zeer diepe bindweefselmassage kan worden uitgevoerd. De structuur en doorbloeding van het bindweefsel verbetert hierdoor, waardoor de huid en het onderhuids bindweefsel gezonder en sterker wordt. Daarnaast stimuleert de massage de afvoer van lymfevocht en afvalstoffen.

Voor welke indicaties is Endermologie geschikt?
Naast de behandeling van cellulite, kan endermologie ook worden ingezet voor:
- Lipoedeem, lees hier alles over lipoedeem.
- Cellulitisbehandeling: Endermologie wordt vaak gebruikt als een niet-chirurgische behandeling voor cellulitis, dat is de hobbellige, bobbelige uitstraling van de huid die vaak voorkomt op de dijen, billen en heupen. Door het masseren en rollen van de huid kan endermologie de bloedcirculatie verbeteren en de verschijning van cellulitis verminderen.
- Lichaamsvorming: Mensen gebruiken endermologie soms als een cosmetische procedure om de contour van het lichaam te verbeteren. Het kan helpen bij het verstevigen van losse huid, het verminderen van vetophopingen en het verbeteren van de algehele textuur van de huid.
- Lymfatische drainage: Endermologie kan worden toegepast om lymfedrainage te bevorderen, wat nuttig kan zijn bij de behandeling van oedeem (vochtophoping) en het verbeteren van de circulatie van lymfevocht.
- Postoperatieve zorg: Na bepaalde chirurgische ingrepen, zoals liposuctie of plastische chirurgie, kan endermologie worden gebruikt om zwelling te verminderen, littekenweefsel te verzachten en de genezing te versnellen.
- Pijnbeheer: Endermologie kan worden ingezet als een vorm van pijnbeheer, vooral bij aandoeningen zoals fibromyalgie of spierpijn. De massage- en roltechnieken kunnen spierspanning verlichten en ontspanning bevorderen.
- Verbetering van de bloedcirculatie: Het masseren van de huid en het weefsel kan de bloedcirculatie verbeteren, wat gunstig kan zijn voor mensen met circulatoire problemen.
- Verbetering van de huidconditie: Endermologie kan worden gebruikt om de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren, inclusief het verminderen van littekens, rimpels en striae.
Hoeveel behandelingen Endermologie zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er tussen de 8 en 16 behandelingen nodig voor het gewenste eindresultaat is bereikt. Hierna is het advies de behandeling eens per 6 weken te herhalen als onderhoudsbehandeling.
Doet Endermologie pijn?
De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, maar er wordt altijd rekening gehouden met je pijngrens.
Wat kan ik zelf doen om het behandelresultaat te versterken?
Voor optimaal resultaat is het belangrijk om een gezonde leefstijl met voldoende water, beweging en gezonde voeding te hanteren.
Wordt Endermologie vergoed?
Wanneer er sprake is van een medische indicatie, kan Endermologie onderdeel zijn van de behandeling (oedeem- of littekentherapie). Uw huidtherapeut zal u hierover informeren tijdens het intakegesprek.
Endermologie behandeling bij jou in de buurt?
Noord-Holland
Zuid-Holland
- Endermologie behandeling in Rotterdam
- Endermologie behandeling in Den Haag
- Endermologie behandeling in Leiden
- Endermologie behandeling in Delft
Utrecht
Gelderland
Noord-Brabant
- Endermologie behandeling in Eindhoven
- Endermologie behandeling in Tilburg
- Endermologie behandeling in Breda
- Endermologie behandeling in Dordrecht
Flevoland
Limburg
Overijssel
Groningen
- Endermologie behandeling in Groningen
Zeeland