Ipl behandeling

Inhoud

Hoe werkt een IPL behandeling?

Een IPL, ofwel (Intense Pulsed Light) platform zendt via een kop, waarin een “lamp” is opgenomen een hele korte maar intensieve lichtflits uit. Deze intensieve lichtflits werkt in op de huid en heeft in principe een breed spectrum aan golflengtes. Dit in tegenstelling tot een laser-platform dat juist specifiek één golflengte bevat met vaak één doel: bv gericht haren verwijderen. Hiermee heeft de laser de IPL voor de toepassing definitief ontharen overgenomen. Maar de IPL heeft juist door het brede spectrum aan licht-energie andere interessante toepassingen voor behandelingen gevonden. Dit is mede te danken aan het toepassen van filtertechnieken. Van het hele spectrum aan golflengtes wordt dan een deel doorgelaten dat uitstekend werk voor een andere behandeling voor huidproblemen. Hierdoor is de IPL dus een veelzijdig apparaat geworden voor diverse huidbehandelingen.

De toepassingen van IPL

Hieronder geven we een overzicht van de toepassingsgebieden van IPL behandelingen:

  • Couperose: Kleine vaatjes op benen of in het gelaat (couperose) kunnen uitstekend met een IPL (lichtflits) apparaat behandeld worden. De IPL flits geeft warme af waardoor de kleine adertjes beschadigd raken en vervolgens door het lichaam opgeruimd worden. Het voordeel van deze behandeling is dat grotere gebieden in eens snel behandeld kunnen worden.
  • Acnebehandeling: De bacteriën die acne veroorzaken kunnen aangepakt worden worden met IPL. De IPL doodt de bacteriën waardoor de ontstekingen verminderen.
  • Huidverbetering: IPL stimuleert de callogeen-aanmaak in de huid. Hierdoor vermindert het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

Zijn IPL behandelingen pijnlijk?

Een beetje. Het zijn klein prikjes die je kunt vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid geschoten wordt. Er is vooraf dan ook geen verdoving of iets degelijke nodig.

Plan een intake