Home > Behandelingen > Huidtherapie > Elektrische epilatie

Elektrische epilatie

Inhoud

Wanneer je last hebt van ongewenste haargroei en hier definitief van af wil, dan kan elektrische epilatie de oplossing zijn.

Hoe werkt elektrische epilatie?

Bij elektrisch epileren wordt gewerkt met stroom. Er wordt een zeer dun naaldje langs de haar in het haarzakje gebracht. Vervolgens wordt er een beetje stroom gegeven waardoor de naald warm wordt en er aan de punt van de naald loog ontstaat. Door deze combinatie beschadigt de haarwortel en groeit er geen nieuwe haar meer terug.

Werkt elektische epilatie permanent?

Hoewel elektrische epilatie als een permanente methode wordt beschouwd, kan het meerdere sessies vereisen om alle haren in een bepaald gebied volledig te verwijderen. Dit komt omdat haren zich in verschillende groeifasen bevinden, en elektrolyse alleen effectief is wanneer de haren zich in de actieve groeifase bevinden. Zo werkt dit ook indien haren verwijderd worden met laser.

Is elektrische epilatie pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt vrijwel altijd goed verdragen.

Wanneer wordt elektrisch epileren toegepast?

Voor het permanent verwijderen van haren wordt in de regel een laser toegepast. Maar deze laser-methode voor het verwijderen van haren werkt niet als haren geen kleur hebben. Indien je haren blond, lichtrood of grijs zijn is elektrisch epileren geschikt. In andere gevallen wordt veelal voor laser ontharen gekozen.

Andere situaties waar elektrisch epileren toegepast wordt zijn:

  1. Ingroeiende haren: Mensen met problemen met ingroeiende haren, zoals na het scheren of waxen, kunnen elektrische epilatie gebruiken om de haargroei permanent te stoppen en de huid gladder te maken.
  2. Onregelmatige haargroei: Soms groeien haren op ongewone of ongewenste plaatsen, zoals moedervlekken. Elektrolyse kan worden gebruikt om deze haren veilig te verwijderen.
  3. Transgender personen: Elektrische epilatie wordt vaak gebruikt door transgender personen als onderdeel van hun overgangsproces om gezichtshaar permanent te verwijderen.

Hoe lang duurt elektrische epilatie?

Elektrisch epileren is een langdurig proces, omdat iedere haar enkele seconden behandeld dient te worden. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, duurt een behandeling 15-45 minuten.

Voor wie is elektrische epilatie geschikt?

In principe kan elektrisch ontharen bij vrijwel ieder huid- en haartype. Zowel donkere als lichte haren kunnen met succes worden behandeld. In sommige gevallen is het niet mogelijk om te behandeling uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, het gebruik van een pacemaker of wanneer je een koortslip hebt. Laat je altijd goed informeren tijdens een intakegesprek naar de mogelijkheden.

Hoe veel behandelingen elektrisch epileren heb ik nodig?

Dit varieert sterk. De totale behandelduur kan variëren van enkele maanden naar 2 jaar.

Elektrisch epileren bij jou in de buurt?

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen