Home > Behandelingen > Huidtherapie > Elektrische epilatie

Elektrische epilatie

Inhoud

Wanneer je last hebt van ongewenste haargroei en hier definitief vanaf wil, is elektrische epilatie een mogelijke behandeling.

Wat is elektrische epilatie?

Bij elektrisch epileren wordt gewerkt met stroom. Er wordt een zeer dun naaldje langs de haar in het haarzakje gebracht. Vervolgens wordt er een beetje stroom gegeven waardoor de naald warm wordt en er aan de punt van de naald loog ontstaat. Door deze combinatie beschadigt de haarwortel en groeit er geen nieuwe haar meer terug.

Is elektrische epilatie pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt vrijwel altijd goed verdragen.

Hoe lang duurt elektrisch epileren?

Elektrisch epileren is een langdurig proces, omdat iedere haar enkele seconden behandeld dient te worden. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, duurt een behandeling 15-45 minuten.

Voor wie is elektrisch epileren geschikt?

In principe kan elektrisch ontharen bij vrijwel ieder huid- en haartype. Zowel donkere als lichte haren kunnen met succes worden behandeld. In sommige gevallen is het niet mogelijk om te behandeling uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, het gebruik van een pacemaker of wanneer je een koortslip hebt. Laat je altijd goed informeren tijdens een intakegesprek naar de mogelijkheden.

Hoe veel behandelingen elektrisch epileren heb ik nodig?

Dit varieert sterk. De totale behandelduur kan variëren van enkele maanden naar 2 jaar.

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen