Home > Behandelingen > Huidtherapie > Littekentherapie

Littekentherapie

Inhoud

Naast bewegingsbeperkingen als gevolg van verklevingen kunnen littekens jeuk of pijn veroorzaken. De mate waarin een litteken zichtbaar is kan tot schaamte en soms ook tot psychosociale klanten leiden.  De behandelmethode bestaat uit littekenmassage.

Hoe werkt littekenmassage?

Met een speciale massagetechniek wordt door de huidtherapeut de doorbloeding verbeterd. Daarnaast worden harde plekken weer soepel. In geval van verkleving kan gebruik worden gemaakt van endermologie technieken. Hierbij wordt het litteken opgetild en los gemaakt van de onderste laag waar de verkleving zit.

Wat doen Silliconenpleisters bij littekens?

Bij nieuwe littekens kunnen silliconenpleisters ingezet worden. Dit voorkomt verdikking van het litteken. Maar ook na de littekenmassage is dit een bruikbaar middel om het litteken soepel te houden.

Hoe worden acnelittekens behandeld?

Acnelittekens zijn oppervlakkiger. Vaak kunnen deze littekens met een chemische peeling of microneedling behandeld worden. Bij een chemische peeling wordt met een zuuroplossing de bovenste huidlaag verwijderd. Hierdoor vlakken de littekens af en worden dus minder zichtbaar.

In geval van microneedling ? ook wel ingezet bij slecht doorbloede littekens ? wordt het litteken soepeler en egaler van kleur gemaakt. En daardoor zijn de acnelittekens uiteindelijk minder zichtbaar.

Maak een afspraak