Home > Striae behandeling

Striae behandeling

Inhoud

Wil je alle feiten weten over striae, lees dan het artikel “alle feiten over Striae”. Hieronder gaan we in op de behandeling van striae.

Wat is Striae?

Striae, algemeen bekend als “striae” of “zwangerschapsstrepen,” zijn lange, smalle strepen of lijnen die op het oppervlak van de huid verschijnen. Ze hebben meestal een andere kleur en textuur dan de omliggende huid en kunnen variëren in uiterlijk van roze, roodachtig of paars tot zilverachtig-wit. Striae komen meestal voor op plaatsen waar de huid is uitgerekt of snel is uitgezet, zoals tijdens de zwangerschap, aanzienlijke gewichtstoename of -verlies, groeispurts tijdens de puberteit, of snelle spierontwikkeling.

De vorming van striae is gerelateerd aan de elasticiteit van de huid. Wanneer de huid wordt uitgerekt voorbij haar capaciteit om terug te veren, kunnen de collageen- en elastinevezels in de middelste laag van de huid, de zogenaamde dermis, breken of beschadigd raken. Dit leidt tot de vorming van zichtbare strepen op het oppervlak van de huid.

Hoewel striae over het algemeen onschadelijk zijn en geen fysieke gezondheidsproblemen veroorzaken, kunnen ze voor sommige mensen een bron van cosmetische zorg zijn. Verschillende behandelingen, zoals topische crèmes, lasertherapie of microdermabrasie, zijn beschikbaar om het uiterlijk van striae te verminderen, hoewel de resultaten kunnen variëren en volledige verwijdering vaak moeilijk te bereiken is. Bovendien vervagen striae na verloop van tijd vaak en worden ze vanzelf minder opvallend.

Striae op de buik van een vrouw
Striae op de buik van een vrouw

Hoe kom je aan striae en kan striae ook weer verdwijnen?

Er zijn verschillende factoren die het risico op het ontwikkelen van striae kunnen verhogen, waaronder snelle gewichtstoename of gewichtverlies, zwangerschap, hormonale veranderingen en het gebruik van bepaalde medicijnen. Helaas zijn er geen behandelingen die striae volledig kunnen verwijderen, maar er zijn wel behandelingen die de aanwezigheid van striae kunnen verminderen of verminderen.

Welke behandelmethodes zijn er voor striae?

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van striae te verminderen of te verminderen. Elke kliniek zal op basis van “jou” striae een behandeling voorstellen waarbij maximaal resultaat behaald wordt. Zij kunnen dan kiezen uit een pallet van behandelingen zoals:

  • Microdermabrasie: Dit is een procedure waarbij kleine kristallen over de huid worden gespoten om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Meer weten over de behandeling van microdermabrasie.
  • Chemische peeling: Dit is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste laag van de huid te verwijderen en het aanmaken van nieuw collageen te stimuleren.
  • Laserbehandelingen: Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen die kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van striae te verminderen. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van de striae door het aanmaken van nieuw collageen en het verminderen van de huidplooien.
  • Crèmes of lotions met retinol: Retinol is een vitamine A-derivaat dat kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van striae door het aanmaken van nieuw collageen en het verminderen van huidplooien. Retinol kan worden gevonden in crèmes of lotions die op de huid worden aangebracht.

Striae behandeling bij jou in de buurt

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen