Home > Behandelingen > Huidtherapie > Aanmeten compressiekousen

Aanmeten compressiekousen

Inhoud

Compressiekousen zijn er voor verschillende klachten

Heb je last van zware vermoeide benen, vocht in de benen en/of armen, heb je last van krampen of van spataderen? Dan kun je een afspraak maken bij je (huis)arts. Zij kunnen dan voor je kijken of je in aanmerking komt voor compressiekousen. 

Het aanmeten van compressiekousen

Op verwijzing van de (huis)arts of specialist kunnen o.a. huidtherapeuten voor jou steunkousen aanmeten. De (huis)arts of specialist stelt de diagnose op. Aan de hand daarvan wordt het type kous bepaald. Nadat de maten zijn genomen wordt de compressiekous besteld.

Hoe lang moet ik compressiekousen dragen?

Je trekt in de ochtend de compressiekousen aan. Aan het einde van de dag, voordat je gaat slapen, mogen de compressiekousen weer uit. Je doet dit zelf, met behulp van je partner of met behulp van de thuiszorg. Hier zijn ook bepaalde hulpmiddelen voor.

Welke voordelen levert het dragen van compressiekousen?

Compressiekousen zorgen ervoor dat je klachten verminderen. Compressiekousen geven steun waardoor  de beenvaten ondersteunt worden. Hierdoor verminderd het vocht en daardoor nemen klachten af zoals krampen in de benen en voelen de benen minder zwaar aan. 

Tips

  • Beweeg voldoende tijdens het dragen van de compressiekousen. 
  • Voorkom wondjes aan de huid
  • Houd je aan de was- en droogvoorschriften van de compressiekousen zodat ze zo lang mogelijk optimaal blijven functioneren 

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen