Home > Behandelingen > Huidtherapie > Microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie behandeling

Inhoud

Microdermabrasie is een cosmetische procedure die wordt gebruikt om de textuur en uitstraling van de huid te verbeteren door dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. Het kan worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals fijne lijntjes, rimpels, littekens, acne, zonnevlekken en bijvoorbeeld een ongelijke huidskleur.

Hoe werkt Microdermabrasie?

Een behandeling Microdermabrasie wordt meestal als volgt uitgevoerd:

 1. Voorbereiding: De huid wordt gereinigd om eventuele make-up, vuil en olie te verwijderen. Soms wordt een speciale reinigingsoplossing gebruikt om je huid voor te bereiden op de behandeling.
 2. Microdermabrasie-apparaat: Een microdermabrasie-apparaat wordt gebruikt om de behandeling uit te voeren. Er zijn twee hoofdtypen apparaten: kristalmicrodermabrasie en diamantmicrodermabrasie.
  • Kristalmicrodermabrasie: Bij deze methode worden fijne kristallen (meestal aluminiumoxidekristallen) op de huid geblazen en vervolgens weer samen met de dode huidcellen opgezogen door een vacuümsysteem.
  • Diamantmicrodermabrasie: In plaats van kristallen wordt bij deze methode een diamantpunt gebruikt om de bovenste laag van je huid zachtjes af te schuren. Ook hier wordt de dode huid samen met de diamantafval weggezogen.
 3. Behandeling: De huidtherapeut beweegt het microdermabrasie-apparaat zachtjes over het te behandelen gebied. Dit proces verwijdert de bovenste laag dode huidcellen en stimuleert de onderliggende huid om nieuwe cellen te produceren.
 4. Hydratatie: Na de microdermabrasiebehandeling wordt de huid meestal gehydrateerd met een vochtinbrengende crème of serum om de huid te kalmeren en te verzorgen.
 5. Zonbescherming: Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen direct zonlicht na de behandeling, omdat de huid gevoeliger is voor schade door UV-stralen.
Microdermabrasie in gezicht
Microdermabrasie behandeling in gezicht

Welke aandoening kan met microdermabrasie behandeld worden?

Microdermabrasie is met name bedoeld om huidoneffenheden te behandelen, denk hierbij aan:

 • Fijne lijntjes en rimpels: Microdermabrasie kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels door de bovenste laag van de huid te exfoliëren en de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels te stimuleren.
 • Acnelittekens: Het kan worden gebruikt om de textuur van de huid te verbeteren en ondiepe acnelittekens te verminderen.
 • Onregelmatige huidskleur en toon: Microdermabrasie kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zonnevlekken en ongelijkmatige huidskleur door de bovenste laag van de huid te egaliseren.
 • Grove poriën: Het kan helpen bij het verfijnen van grote poriën en de algehele textuur van de huid te verbeteren.
 • Milde tot matige acne: Microdermabrasie kan bijdragen aan het verminderen van acne-uitbraken en het verbeteren van de algehele huidconditie.
 • Striae (striae): Hoewel microdermabrasie striae niet volledig kan verwijderen, kan het helpen om de zichtbaarheid van striae te verminderen door de bovenste laag van de huid te exfoliëren.
 • Zonneschade: Het kan helpen bij het verminderen van tekenen van zonneschade, zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie.

Welk resultaat kun je verwachten?

Je huid is gladder. Dat merk je meteen. Als je goed kijkt zie je ook dat de doorbloeding is verbeterd. Na enkele weken, nadat de huid de tijd heeft gehad om te herstellen, zie je het eindresultaat.

Microdermabrasie behandeling bij jou in de buurt?

Plan een intake