Laser ontharen

Overweeg jij een behandeling om van je overmatige en ongewenste haargroei af te komen? Wellicht is laserontharing dan een geschikte behandeling voor jou.

Wat is laserontharing?

Bij ontharen met laser wordt gebruik gemaakt van een zeer sterke lichtbron van één bepaalde golflengte licht. Dit licht wordt opgenomen door het pigment (de kleurstof) in de haar en hier omgezet in warmte. De haarwortel wordt zodanig warm dat deze wordt vernietigd en er geen nieuwe haar kan terug groeien.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing is geschikt voor ieder huidtype, maar het haar moet genoeg pigment, ofwel kleur, bevatten. Het is daardoor niet mogelijk om lichtblond, rood of grijs/wit haar te behandelen middels laserontharing.

Wanneer is laserontharing niet mogelijk?

In bepaalde situaties is het niet mogelijk om een laserbehandeling te ondergaan. Bijvoorbeeld wanneer je zwanger bent of bepaalde medicatie (vaak antibiotica) gebruikt. Ook bij sommige aandoeningen is het verstandig om eerst met je behandelend arts te overleggen of laserontharing geschikt is. Tijdens een intakegesprek wordt dit altijd uitvoerig met je besproken.

Hoeveel laserbehandelingen heb je nodig?

Doordat alleen de haren in een bepaalde haargroeifase (de anagene fase) reageren op laserontharing, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn 6-8 behandelingen genoeg voor een geslaagd eindresultaat.

Is laserontharen veilig?

Ja, laserontharen is een veilige, efficiënte manier van duurzaam ontharen, mits er goede apparatuur wordt gebruikt en deze op juiste wijze wordt bediend. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een intakegesprek.
NB: Bij verschillende klinieken op deze site kun je zien van welke leverancier de laserapparatuur gebruikt wordt. Dit zijn A-leveranciers. In combinatie met behandelaars/huidtherapeuten die geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici biedt dit de beste veiligheidsgarantie (en tevens de beste kwaliteitsgarantie).

Is laser hetzelfde als IPL?

Nee, laser en IPL zijn niet hetzelfde. Wel zijn het beide behandelingen voor definitieve ontharing, gebaseerd op lichtpulsen. Het belangrijkste verschil, is dat laser één specifieke golflengte heeft, en IPL meerdere golflengtes. Laser is hierdoor iets effectiever en je hebt vaak minder behandelingen nodig dan met IPL.

Hoe definitief is definitief ontharen?

De haren die weg zijn, blijven in principe weg. Wel kunnen er in de loop der tijd nieuwe haartjes gaan groeien. Vaak als gevolg van een veranderende hormoonhuishouding. Gemiddeld is er hiervoor eens per jaar een eenmalige onderhoudsbehandeling noodzakelijk.

Kan laserontharen worden vergoed?

Ja, vanuit de aanvullende verzekering is er vaak een vergoeding voor definitief ontharen in het gelaat. Voor transgender-ontharing geldt in de regel ook vaak een vergoeding vanuit de zorgverzekereraar.

De voordelen van laserontharing op een rij

  • Geen scheerirritatie meer
  • Geen gedoe meer met scheermesjes, ontharingscreme of harsen
  • Een langdurig gladde huid