Home > Uitgelicht > Hoe kunnen acne littekens worden behandeld?

Hoe kunnen acne littekens worden behandeld?

Acne littekens kunnen op verschillende manieren worden behandeld, afhankelijk van hun type en ernst. Hieronder zijn enkele veelvoorkomende behandelingen voor acne littekens die huidtherapeuten doorgaans uitvoeren:

  • Dermabrasie: Dit is een procedure waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd met behulp van een roterend instrument. Dit helpt om de buitenste beschadigde huidlaag te verwijderen en nieuwe huidgroei te bevorderen.
  • Microdermabrasie: Dit is een mildere vorm van dermabrasie waarbij fijne kristallen worden gebruikt om de bovenste laag van de huid voorzichtig te exfoliëren. Het kan helpen bij het verminderen van oppervlakkige acne littekens.
  • Chemische peelings: Bij deze behandeling wordt een chemische oplossing op de huid aangebracht om de bovenste beschadigde laag te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe huidcellen en kan helpen bij het vervagen van littekens.
  • Laserbehandeling: Lasers worden gebruikt om de huid te verwarmen en de productie van collageen te stimuleren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de textuur en het uiterlijk van acne littekens.
  • Microneedling: Dit is een procedure waarbij kleine naalden de huid zachtjes doorboren, waardoor de natuurlijke genezingsrespons van het lichaam wordt gestimuleerd. Het kan helpen bij het verminderen van acne littekens door de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen.

Lees hier meer over het behandelen van acne ter voorkomen van littekens.

Plan een intake