Home > Behandelingen > Laser & lichttherapie > Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

Inhoud

Een tatoeage verwijderen kan op twee manieren. De tatoeage kan operatief verwijderd worden. Er blijft dan een litteken over. Indien een tatoeages verwijderd wordt door een laser dan is er geen sprake van littekens. Hieronder gaan we in op de behandeling met laser.

Het principe van tatoeage verwijderen met laser

Indien een gespecialiseerde laser gericht wordt op de inktdeeltjes van de tatoeage, dan worden deze verhit. De inktdeeltjes worden hierdoor in stukjes gebroken. Het lichaam voert deze inktdeeltjes op natuurlijke wijze af. Het is belangrijk dat de laser een variatie aan inktkleuren in combinatie met huidtype kan behandelen. Nog belangrijker is wellicht de kwaliteit van de behandelaar die dit moet beoordelen en daarmee de apparatuur moet instellen. Daarom is het van belang om je bij een huidtherapeut te laten behandelen.

Voor het verwijderen van een tatoeage is altijd een intake nodig

Voordat een laserbehandeling wordt uitgevoerd, vindt een intakegesprek plaats. Belangrijk is dan je medicatiegebruik, je algehele gezondheid en de mate waarin je in de zon vertoeft. Dit alles bepaalt of en hoe de behandeling ingezet kan worden.
Indien overgegaan kan worden tot het verwijderen van de tatoeage, dan worden foto’s genomen van uw tatoeage. En afhankelijk van het oppervlak en kleuren van de te verwijderen tatoeage kan een inschatting worden gemaakt van het aantal behandelingen en derhalve wat de kosten zullen zijn.

Hoeveel behandelingen zijn nodig om een tattoo te verwijderen?

Als je tattoo groot is kan het zijn dat het verwijderen in delen plaats vindt. Maar in de regel kun je uitgaan van het volgende:

  • verwijderen amateur tatoeages: 4 tot 6 behandelingen
  • verwijderen professionele tatoeages: 6 tot 10 behandelingen

De behandeling tatoeages verwijderen

  1. Het gebied waar de tatoeage zich bevindt wordt gereinigd en verdoofd met een verdovende crème.
  2. Een laserapparaat wordt op de huid gericht en zendt lichtpulsen uit met een hoge energie.
  3. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de inktdeeltjes in de tatoeage, waardoor deze worden verhit en in kleine stukjes worden gebroken.
  4. Het lichaam ruimt de gebroken inktdeeltjes op door ze via het immuunsysteem af te breken en af te voeren. Dit is een natuurlijk proces.

Meer weten over tatoeages verwijderen met laser.

verwijderen tatoeage met laser
Verwijderen tatoeage met laser

Verwijderde tatoeage op onderarm
Verwijderde tatoeage op onderarm

Welk eindresultaat mag je verwachten?

De eerste behandelingen zijn vaak erg succesvol. De laser die ingesteld is om de intkdeeltjes te verhitten kan immers nog veel inktdeeltjes raken. De laatste behandelingen om de tatoeage te verwijderen lijken daarom minder succesvol. Er blijft altijd wel een waasje over die je – als je er met een geoefende blik op let – wellicht nog wel ziet. Maar na verloop van tijd zal dit ook minder worden.

Zijn er complicaties als een tatoeage verwijderd wordt?

Het verwijderen van een tatoeage met een laser kan enigszins ongemakkelijk zijn, en sommige mensen ervaren roodheid, zwelling of blaarvorming op de behandelde huid. In de regel is dat geen probleem. De huidkliniek kan dan altijd een advies geven om de complicaties te verminderen.

Professionele laserapparatuur voor het verwijderen van tatoeages

Er is nogal wat laserapparatuur op de markt waarmee tatoeages verwijderd kunnen worden. Hieronder apparatuur van leveranciers die een reputatie hebben in het leveren van kwalitatief goede lasers aan huidklinieken. Naast het leveren van de apparatuur geven zij trainingen aan huidtherapeuten en onderhouden zij de geleverde apparatuur.

Tattoo verwijderen bij jou in de buurt?

Plan een intake