Home > Behandelingen > Botox en Fillers > Gecombineerde botox- en fillerbehandeling

Gecombineerde botox- en fillerbehandeling

Inhoud

Waarom worden botox en fillerbehandeling vaak gecombineerd?

De effecten van een dergelijke gecombineerde behandelingen vullen elkaar aan. De complementaire effecten zijn:

  • Rimpelvorming en volumeverlies: Veroudering van het gezicht omvat zowel rimpelvorming door spierbewegingen als volumeverlies door afname van vet, collageen en elastine. Door zowel botox als fillers te gebruiken, kunnen beide aspecten van veroudering effectief worden aangepakt.
  • Natuurlijk ogende resultaten: Door de behandelingen te combineren, kunnen de resultaten natuurlijker lijken. Botox ontspant de spieren die rimpels veroorzaken, terwijl fillers het verloren volume herstellen en de huid voller maken. Dit zorgt voor een evenwichtige en harmonieuze verjonging.
Botox behandeling voorhoofd
Gecombineerde behandeling voorhoofd.

Voorbeelden van gecombineerde behandelingen

  • Voorhoofd en frons: Botox kan worden gebruikt om de spieren te ontspannen die rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen veroorzaken.
  • Kraaienpootjes: Botox kan worden geïnjecteerd rond de ogen om kraaienpootjes te verminderen.
  • Wangen en jukbeenderen: Fillers kunnen volume toevoegen aan de wangen en jukbeenderen, wat een jeugdiger en voller uiterlijk geeft.
  • Nasolabiale plooien en marionetlijnen: Fillers kunnen deze diepe plooien en lijnen opvullen voor een gladder uiterlijk.

Hoe wordt een botox- en fillerbehandeling uitgevoerd?

De procedure zal in het algemeen als volgt verlopen:

  • Consultatie: De behandeling begint met een consultatie waarbij de arts je huid evalueert, je wensen bespreekt en een behandelplan opstelt. Tevens zijn de arts je uitvoering informeren over het vervolgtraject. De arts zal bij deze cunsultatie een medische vragenlijst met je doorlopen, je wijzen op eventuele complicaties en je vragen een informed consent te ondertekenen.
  • Voorbereiding: De huid wordt gereinigd en soms wordt een verdovende crème aangebracht om ongemak te minimaliseren.
  • Injectie: De filler wordt met een fijne naald of canule in de huid geïnjecteerd op de gewenste plekken. De arts kan de filler met de handen of een speciale techniek in de juiste vorm masseren.
  • Nazorg: Na de injecties kan er wat zwelling, roodheid of blauwe plekken optreden, maar deze effecten zijn meestal tijdelijk. De arts kan aanbevelingen doen voor nazorg, zoals het vermijden van intensieve activiteiten of bepaalde gezichtsbehandelingen.

Plan een intake

Gerelateerde behandelingen