Home > Behandelingen > Laser & lichttherapie > Permanente Make-up

Permanente Make-up

Inhoud

Permanente Make-up (PMU) is een medische tatoeage die vaak toegepast wordt om de vorm en kleur van wenkbrauwen te verbeteren of te benadrukken. Hetzelfde geldt voor ogen – eyeliner – en lippen. Ook hiervoor kan permanente make-up ingezet worden.
Een behandeling met Permanente Make-Up wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal daarvoor ontworpen apparaat dat kleine naalden gebruikt om pigment onder de huid aan te brengen. Het moge duidelijk zijn dat dit op een professionele manier uitgevoerd moet worden. Daarom zijn op Huidzorgzoeker alleen maar klinieken vindbaar waar gespecialiseerde huidtherapeuten werken die deze behandeling uit kunnen voeren.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

  1. Intake: Voordat de behandeling plaatsvindt, is er gewoonlijk een consultatiegesprek waarbij de huidtherapeut de wensen en verwachtingen met je bespreekt. Hier wordt ook gekeken naar de vorm, kleur en stijl die het beste bij je gezicht past.
  2. Ontwerp en Tekening: De huidtherapeut tekent de gewenste vorm op de huid met een make-up potlood. Dit dient als richtlijn voor de permanente make-up.
  3. Kleurkeuze: Er wordt een geschikte pigmentkleur gekozen die past bij je huidskleur en het gewenste effect.
  4. Verdoving: Vaak wordt een lokale verdovingscrème aangebracht op het te behandelen gebied om het ongemak te minimaliseren.
  5. Het Pigmenteren: Met behulp van een fijn naaldje brengt de huidtherapeut het pigment in de huid aan. Dit gebeurt laagje voor laagje om een natuurlijk effect te creëren.
  6. Nazorg: Na de behandeling krijgt de je instructies over de nazorg om ervoor te zorgen dat het behandelde gebied goed geneest. Dit kan het vermijden van bepaalde activiteiten, producten of direct zonlicht omvatten.
  7. Vervolgafspraken: Vaak is er een vervolgafspraak nodig om het resultaat bij te werken of te perfectioneren, aangezien sommige pigmenten kunnen vervagen tijdens het genezingsproces.
Permanent make-up van wenkbrauwen
Permanent make-up van wenkbrauwen

Medische tatoeage
Medische tatoeage, ook bekend als medische micropigmentatie of dermatografie, is een gespecialiseerde vorm van tatoeage die wordt gebruikt om huidafwijkingen te camoufleren of om het uiterlijk van bepaalde lichaamsdelen te verbeteren na medische ingrepen. Deze techniek verschilt van traditionele tatoeage en cosmetische permanente make-up (PMU) door de doelstelling en toepassing.
Een medische tatoeage wordt vaak uitgevoerd bij het herstellen van de tepelhof na een borstreconstructie vanwege borstkanker. Hierbij wordt een nieuw tepelhof gecreëerd die overeenkomst met vorm en kleur van een natuurlijke tepel. Enkele klinieken aangesloten bij HuidzorgZoeker voeren deze handelingen uit. Neem contact met ons op om u door te verwijzen naar zo’n specialiseerde kliniek.

Plan een intake