Bij Huidtherapie Oostveen kunt u terecht met huidproblemen zoals acne, ongewenste haargroei, littekens, pigmentvlekken, couperose, huidverhevenheden, (brand)wonden en oedeemklachten. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De huidtherapeuten bij Huidtherapie Oostveen hebben de HBO opleiding tot Huidtherapeut succesvol afgerond, zijn lid van de NVH en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Al onze huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en vallen onder artikel 34 van de wet BIG.
Huidtherapie Oostveen
Mereveldlaan 33A
3454 CA De Meern
Plan een afspraak
na de intake kan direct worden overgegaan op behandeling

Waarom kiezen voor Huidtherapie Oostveen
gratis parkeren voor de deur, vlakbij afslag A12
meer dan 25 jaar ervaring in de Huidtherapie
afspraak op korte termijn mogelijk
Behandelingen
Klik op een behandeling voor meer informatie.
Aanmeten compressiekousen
Acne behandeling

Camouflagetherapie
Coagulatie behandeling

Definitief ontharen gelaat

Definitief ontharen lichaam
Elektrische epilatie

Huidverbetering

Littekentherapie
Endermologie behandeling
Medische peelings
Microneedling
Oedeemtherapie
Pigmentbehandeling
Rosacea behandeling

Wondzorg
Aanmeten compressiekousen
Een therapeutisch elastische kous, in de volksmond ook wel steunkous genoemd, geeft tegendruk aan het vocht in de ledematen en zorgt voor het behoud van de verkregen vochtafname tijdens de behandelingen. De huidtherapeut meet de kous aan, bestelt deze en geeft instructies voor aan- en uittrekken. Ook als u aan een nieuwe kous toe bent kunnen wij deze voor u opmeten en bestellen. Steunkousen kunnen in vrijwel alle kleuren en mogelijkheden besteld worden!
Acne behandeling
Dieptereiniging
Bij een dieptereiniging worden puistjes, pustels en mee-eters geledigd. Hierbij wordt op een medisch verantwoorde manier de huid schoongemaakt en worden puistjes verwijderd zodat littekenvorming en diepe ontstekingen worden voorkomen. De huidtherapeut doet dit manueel en dit kan als pijnlijk worden ervaren.Thuis- en verzorgingsadviezen
Er worden altijd tips en thuisadviezen meegegeven zodat ook zelf de acne onder controle kan worden gehouden. Hierbij kan gedacht worden aan tips om van de huid af te blijven en productadvies. Het gebruiken van de juiste producten is een belangrijk element binnen de behandeling van acne. De huidtherapeut kan hier een gedegen advies over geven.
Camouflagetherapie
Medische camouflage kan worden ingezet wanneer opvallende lichte of donkere pigmentvlekken de huid ontsieren. Ook wijnvlekken, tatoeages of andere storende kleurverschillen komen in aanmerking voor medische camouflage. Met medische camouflage kunnen deze vlekken tijdelijk weggewerkt worden. De huidtherapeut stelt samen met u de beste kleur voor uw huid samen. Daarna volgen instructies voor het aanbrengen en verwijderen van de camouflage op de huid. Doorgaans is één consult al voldoende om de juiste kleur te bepalen en u van advies te voorzien. Wij werken in de praktijk met diverse merken camouflagemiddelen.
Coagulatie behandeling
Bij coagulatie wordt op een snelle manier het steeltje van het fibroom doorgebrand met een hete naald. Na de coagulatie blijft een minuscuul wondje achter dat snel geneest. Ook spider naevi en kleine bloedvaatjes kunnen met behulp van coagulatie eenvoudig worden behandeld. Afhankelijk van de hoeveelheid fibromen, is één behandeling doorgaans voldoende.
Definitief ontharen gelaat
Bij lasertherapie gebruikt de huidtherapeut een laserapparaat. Het donkere pigment in de haren nemen de warmte van de laser op en brengen het naar de haarwortels. Hierdoor worden de haarwortels oververhit en gaan deze kapot. Tijdens en na de behandeling wordt de huid direct gekoeld. Het aantal behandelingen varieert per patiënt, maar meestal zijn zes tot acht behandelingen noodzakelijk. Lasertherapie is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid. Blonde en rode haren kunnen helaas niet behandeld worden door de laser, hiervoor biedt elektrische epilatie een uitkomst.
Definitief ontharen lichaam
Klaar met scheren, harsen en waxen? Dan is laserontharing de oplossing! Bij lasertherapie gebruikt de huidtherapeut een laserapparaat. Het donkere pigment in de haren nemen de warmte van de laser op en brengen het naar de haarwortels. Hierdoor worden de haarwortels oververhit en gaan deze kapot. Tijdens en na de behandeling wordt de huid direct gekoeld. Het aantal behandelingen varieert per patiënt, maar meestal zijn zes tot acht behandelingen noodzakelijk. Lasertherapie is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.
Elektrische epilatie
Elektrische epilatie is een goed alternatief voor mensen die van blonde, witte of rode overbeharing af willen. Het wordt bijvoorbeeld vaak toegepast op de baardstreek bij transgenders die niet met laser behandeld kunnen worden.
Bij elektrische epilatie wordt gebruikgemaakt van een klein naaldje met stroom welke in het haarzakje wordt gebracht. De huidtherapeut zal de haren één voor één langs gaan. Tijdens het elektrisch epileren zorgt de stroom in het haarzakje ervoor dat de eiwitten in het haarzakje kapot gaan stollen en zo de haarwortel kapot maken. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner. Doordat de haren één voor één worden behandeld, is de behandeling erg tijdrovend. De behandeling kan pijnlijk aanvoelen, maar wordt over het algemeen goed verdragen.
Huidverbetering
De huid krijgt veel te verduren in zijn leven en factoren zoals, de zon, stress, schadelijke stoffen en medicatie kunnen het verouderingsproces doen versnellen. Gelukkig kan door een tal van behandeling en de juiste huidverzorging dit proces vertraagd worden. Denk hierbij aan medische peelings, microneedling en microdermabrasie. Welke behandeling geschikt is voor jouw huid kan de huidtherapeut adviseren.
Littekentherapie
Tijdens de littekentherapie worden de klachten behandeld die zich voor kunnen doen bij een litteken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om verdikking, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking of oedeem (vochtophoping). Verschillende behandelingen kunnen worden ingezet bij de behandeling van littekens. Hieronder worden deze toegelicht.Littekenmassage
Afhankelijk van de aard van het litteken kan littekenmassage worden toegepast om het litteken te mobiliseren. De huidtherapeut past bepaalde grepen toe om bijvoorbeeld verklevingen op te heffen, het littekenweefsel te versoepelen en de doorbloeding te stimuleren.Siliconengel- of pleisters en drukpakken
Vaak kunnen hypertrofische littekens worden behandeld met siliconen in de vorm van gel of pleisters. Siliconen zijn in staat om klachten als jeuk, verhevenheid en roodheid te verminderen. Om deze klachten te verminderen kan ook een drukpak worden ingezet. Dit is een kledingstuk die constant eenzelfde druk afgeeft.Microneedling
Microneedling kan goed worden ingezet bij atrofische (acne)littekens. Bij microneedling maken we gebruik van een vibrerende pen met heel kleine naaldjes. Nadat de huid is gereinigd en een serum met werkzame stoffen wordt aangebracht, bewegen we deze pen met roterende bewegingen over de huid. De naaldjes maken minuscule wondjes in de huid. Dit is precies wat we willen, want op deze manier komt een wondgenezingsreactie op gang. Deze wondgenezingsreactie stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels, waardoor de huid als het ware vanuit de diepte wordt opgevuld. De behandeling kan als pijnlijk worden ervaren, afhankelijk van hoe diep gewerkt wordt. Na de behandeling zijn puntbloedinkjes zichtbaar en kleurt de huid rood. Deze huidreacties verdwijnen in de loop van de dag.Medische camouflage
Medische camouflage kan worden ingezet wanneer opvallende lichte of donkere pigmentvlekken de huid ontsieren. Ook wijnvlekken, tatoeages of andere storende kleurverschillen komen in aanmerking voor medische camouflage. Met medische camouflage kunnen deze vlekken tijdelijk weggewerkt worden. De huidtherapeut stelt samen met u de beste kleur voor uw huid samen. Daarna volgen instructies voor het aanbrengen en verwijderen van de camouflage op de huid. Doorgaans is één consult al voldoende om de juiste kleur te bepalen en u van advies te voorzien. Wij werken in de praktijk met diverse merken camouflagemiddelen.
Endermologie behandeling
Endermologie is een vorm van mechanische bindweefselmassage, waarbij gebruik wordt gemaakt van een apparaat met een zuigende werking. Bij endermologie plaatsen we een kop van het endermologie-apparaat op uw huid. Deze kop zuigt vacuüm en de huidtherapeut beweegt deze kop al rollend over uw huid. De combinatie van de zuigende kracht en de rollende beweging zorgen voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Ook verbetert de stofwisseling en bloedcirculatie hierdoor. Tot slot vormen zich nieuwe elastine- en collageenvezels, waardoor de bindweefselstructuur verbetert. Deze behandeling doet, in tegenstelling tot manuele bindweefselmassage, geen pijn. Al deze eigenschappen maken endermologie een zeer geschikte behandeling om in te zetten bij lymfoedeem, lipoedeem of littekens.
Medische peelings
Chemische peelings zijn peelings waarbij gebruik wordt gemaakt van fruitzuren. Voorbeelden hiervan zijn glycolzuur en salicylzuur. Zuren hebben het vermogen om de bovenste huidlaag, de hoornlaag, te verwijderen. Op deze manier worden dode huidcellen verwijderd, waardoor talgklieruitgangen vrij worden gemaakt. Daarnaast dringt een chemische peeling ook door in de diepere huidlagen. Hier heeft het een ontstekingsremmende en hydraterende werking. Tevens versnelt een peeling de celvernieuwing, waardoor de celdeling wordt versneld. Chemische peelings kunnen wat branden of jeuken op de huid, maar dit is volkomen normaal. Afhankelijk van het soort peeling wordt de huid na afloop van de peeling geneutraliseerd of gekoeld, waardoor deze verschijnselen afnemen. Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, wat in de loop van de dag weer afneemt. Wij werken in de praktijk met o.a. Lira peelings, die uitstekende resultaten opleveren.
Chemische peelings kunnen voor veel doeleinden worden ingezet. Denk hierbij aan acne(littekens), maar ook aan fijne lijntjes, een grauwe huid en oppervlakkige pigmentvlekjes.
Microneedling
Microneedling gaat uit van de eigen kracht van de huid om zichzelf te vernieuwen en geeft daarmee een mooie huidverbetering. Bij microneedling maken we gebruik van een vibrerende pen met hele kleine naaldjes. Nadat de huid is gereinigd en een serum met werkzame stoffen wordt aangebracht, bewegen we deze pen met roterende bewegingen over de huid. De naaldjes maken minuscule wondjes in de huid. Dit is precies wat we willen, want op deze manier komt een wondgenezingsreactie op gang. Deze wondgenezingsreactie stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels, waardoor de huid als het ware vanuit de diepte wordt opgevuld. De behandeling kan als pijnlijk worden ervaren, afhankelijk van hoe diep gewerkt wordt. Na de behandeling zijn puntbloedinkjes zichtbaar en kleurt de huid rood. Deze huidreacties verdwijnen in de loop van de dag.
Microneedling is een zeer geschikte therapie om littekens mee te behandelen. Vooral atrofische littekens (bijvoorbeeld ten gevolge van acne) kunnen goed aangepakt worden met microneedling.
Oedeemtherapie
Manuele lymfedrainage
Manuele lymfedrainage is een behandeling in de vorm van massage. De huidtherapeut stimuleert met een zacht pompende beweging het fijne netwerk van de lymfevaten in de huid. Hierdoor wordt de vochtopname door de lymfevaten gestimuleerd, waardoor vochtophopingen afnemen. Door middel van oedeem- en fibrosegrepen kan de huidtherapeut heel gericht de huid en het onderliggende weefsel behandelen. Hierdoor wordt het vocht naar een plaats geleid waar het makkelijk kan worden opgenomen en waardoor verhard weefsel soepeler kan worden gemaakt.Ambulante compressietherapie
Met ambulante compressietherapie wordt zwachtelen bedoeld. Met behulp van een zwachtel wordt door een constante gelijke druk vochtuittreding tegengegaan, wat de afvoer van lymfe stimuleert. Kortom, de zwachtels helpen voorkomen dat het vocht terugvloeit. Dit werkt vooral goed in combinatie met voldoende beweging, zoals iedere dag een half uur wandelen of fietsen. Vaak wordt zwachtelen toegepast om binnen een bepaalde tijd een zodanige vochtafname teweeg te brengen, zodat daarna een therapeutisch elastische kous aangemeten kan worden om het behaalde resultaat te behouden.Therapeutisch elastische kous (TEK)
Een therapeutisch elastische kous, in de volksmond ook wel steunkous genoemd, geeft tegendruk aan het vocht in de ledematen en zorgt voor het behoud van de verkregen vochtafname tijdens de behandelingen. De huidtherapeut meet de kous aan, bestelt deze en geeft instructies voor aan- en uittrekken. Ook als u aan een nieuwe kous toe bent kunnen wij deze voor u opmeten en bestellen. Steunkousen kunnen in vrijwel alle kleuren en mogelijkheden besteld worden!Ademhalings- en bewegingsoefeningen en zelfmanagement
Bepaalde ademhalings- en bewegingsoefeningen stimuleren de afvoer van lymfe. De huidtherapeut voorziet u van voorlichting over deze oefeningen en leert deze aan. Het voorzien van informatie en het geven van instructies doen wij zodat u tijdens en na onze behandeling zelf het oedeem onder controle kunt houden.Lymfetaping
Lymfetaping is een aanvulling op bovengenoemde behandelmogelijkheden. De tape wordt op een bepaalde manier aangebracht op de huid. Doel hiervan is dat de tape de huidlagen als het ware lift, waardoor de lymfevaten meer ruimte krijgen om vocht af te voeren. De tape moet een aantal dagen blijven zitten en u kunt er gerust mee douchen en sporten.
Pigmentbehandeling
Van een pigmentstoornis is sprake wanneer zich pigmentvlekken in de huid voordoen. Deze pigmentvlekken zijn qua kleur afwijkend van de omringende huid. Hierbij kunt u denken aan een hypopigmentatie (lichte verkleuring) of juist een hyperpigmentatie (donkere verkleuring). Hyperpigmentatie ontstaat veelal tijdens het ouder worden of door onbeschermde blootstelling aan zonlicht.BehandelmogelijkhedenChemische peeling
Microdermabrasie
Microneedling
Lasertherapie
Medische camouflage
Rosacea behandeling
Rosacea is een afwijking die zich uit in een roodgekleurde en iets gezwollen huid, met name rond de neus en op de wangen. Er zijn veel verwijde bloedvaatjes zichtbaar, maar daarnaast ook rode bultjes en puistjes. Hierdoor lijkt rosacea een beetje op acne. De huid kan trekkerig, brandend en droog aanvoelen. Hoewel de precieze oorzaak van rosacea onbekend is, is wel duidelijk dat rosacea berust op een chronische ontsteking van de huid. Daarnaast kunnen alcohol, kruiden, stress, hormonen en roken de rosacea doen opvlammen, wat leidt tot een (tijdelijke) verergering van de symptomen. De behandeling bestaat uit lasertherapie voor de behandeling van de roodheid en/of peelings om de ontstekingen te behandelen.
Wondzorg
Het soort wondzorg dat wordt toegepast is afhankelijk van met welke wond we te maken hebben. Hierbij volgen we te allen tijde het wondprotocol. Over het algemeen geldt dat de wond eerst schoon moet zijn voordat verdere genezing kan optreden. We verwijderen dus eerst geel beslag of korstjes en als de wond schoon is kan de rest van de wondbehandeling worden toegepast. Hierbij kunnen we gebruikmaken van bepaalde producten en wondbedekkers. Ook kan compressietherapie (zwachtelen) worden toegepast om de wondgenezing te bevorderen. Met behulp van de juiste wondbehandeling streven we ernaar de wond vanuit de wondranden dicht te laten groeien. Bij chronische wonden kan dit een langzaam proces zijn, maar met een adequate behandeling hopen we de wondgenezing te bevorderen en dus te versnellen.
Vaak ontstaan littekens na wonden, die bewegingsbeperkingen en jeukklachten kunnen geven. We zien dit vooral gebeuren na brandwonden. Gelukkig kunnen we ook veel betekenen bij de behandeling van littekens.
Plan een afspraak
Beoordelingen
Wat zijn de ervaringen?