Huidtherapie van Sterkenburg behandelt dagelijks cliënten met huidproblemen zoals acne(littekens), ongewenste haargroei, littekens, pigmentvlekken, couperose, ouderdomsvlekken, fibromen en huidoneffenheden. Maar je bent ook welkom voor huidverbetering. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hebben de HBO opleiding tot Huidtherapeut succesvol afgerond, zijn lid van de NVH en staan in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Al onze huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en vallen onder artikel 34 van de wet BIG.
Huidtherapie van Sterkenburg
Laan van Overvliet 9
3461 HE Linschoten
Plan een afspraak
Eerste consult altijd gratis

Waarom kiezen voor Huidtherapie van Sterkenburg
Gratis parkeren voor de deur
Eerste consult altijd gratis
Beoordeeld met een 9.5 op Qualiview
Behandelingen
Klik op een behandeling voor meer informatie.

Acne behandeling

Camouflagetherapie

Coagulatie behandeling

Definitief ontharen gelaat

Definitief ontharen lichaam

Elektrische epilatie

Huidverbetering

Huidverjonging

Littekentherapie

Medische peelings

Microneedling

Pigmentbehandeling

Rosacea behandeling
Acne behandeling
Na een uitgebreid consult bespreken we hoe we de acne kunnen behandelen en geven we je adviezen voor na en tijdens de behandelingen. Een behandeling bestaat vaak uit een oppervlakte reiniging, dieptereiniging en een medische peeling. Thuis ga je aan de slag met speciale producten om de acne onder controle te krijgen en te houden. Indien noodzakelijk kunnen we achtergebleven littekens daarna aanpakken. Zo streven we stap voor stap naar een betere huid!
Camouflagetherapie
Kleurverschillen of littekens in de huid kunnen minder zichtbaar gemaakt worden door camouflagetherapie. Tijdens een consult wordt de juiste kleur samengesteld en wordt er aangeleerd hoe je de producten kunt gebruiken. Veelal wordt deze therapie vergoed door de zorgverzekeraar.
Coagulatie behandeling
Door middel van coagulatie kunnen we goedaardige huidbultjes (bijvoorbeeld steelwratjes) en rode vaatjes of bultjes verwijderen. Door de warmte van het apparaat wordt het plekje verhit, er komt een kleine korstje op dat moet genezen. Omliggend weefsel wordt niet beschadigd.
Definitief ontharen gelaat
Vrouwen en mannen kunnen ongewenste haargroei hebben in het gelaat, met ingegroeide haren, jeuk en irritatie tot gevolg. Vaak is dit ontzettend storend. Definitief ontharen biedt hiervoor een effectieve uitkomst. Dit kan door middel van laser of elektrische epilatie. Hiermee worden de haren definitief verwijderd. Veelal wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.
Definitief ontharen lichaam
Nooit meer scheren, harsen of epileren? Denk dan eens aan laserontharing. De laser is in staat het haarzakje te verwarmen en daardoor te vernietigen. De omliggende huid blijft intact. Twee weken na de behandeling merk dat de haren uitvallen en dunner worden. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor een reductie van 80-90 procent.
Elektrische epilatie
Door middel van elektrische epilatie worden storende haren in het gezicht of op het lichaam duurzaam verwijderd, zodat ze niet meer terugkomen. Bij elektrisch ontharen wordt er met een minuscuul naaldje op de voedingsbodem van het haartje een beetje stroom gegeven. De haar laat los en de voedingsbodem wordt heel precies vernietigd. Waar de laser alleen werkt op donkere haargroei, kunnen met elektrische epilatie ook witte, grijze en rode haren behandeld worden.
Huidverbetering
Vanaf ons 25e jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zich al aan te dienen. Eerst verschijnen er fijne lijntjes, maar in de loop van de tijd kunnen rimpels en volumeverlies zichtbaar worden. Factoren zoals zon, stress, schadelijke stoffen en medicatie kunnen het verouderingsproces doen versnellen. Gelukkig kunnen we door verschillende behandelmethoden en de juiste huidverzorging dit proces vertragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medische peelings en microneedling. Welke behandeling geschikt is voor jouw huid kan de huidtherapeut adviseren.
Huidverjonging
Huidveroudering is een normaal verschijnsel en helaas onvermijdelijk. Er kunnen fijne lijntjes en pigmentvlekken ontstaan en in de de loop van de tijd kunnen rimpels en volumeverlies zichtbaar worden. Gelukkig zijn er behandelingen om het proces iets te vertragen en de huid te verbeteren. Voor huidveroudering zijn verschillende behandelmogelijkheden mogelijk, zoal medische peelings, laser en microneedling. Allemaal afhankelijk van je huidconditie en levensstijl. Ook therapeutisch productadvies is een belangrijke aanvulling.
Littekentherapie
De behandeling van littekens kan om medische of cosmetische redenen plaats vinden. Littekens kunnen verhard, verdikt, verkleurd of verkleefd zijn. Hoe littekens worden aangepakt is afhankelijk van het litteken en uw huidtype. Door middel van littekenmassage kunnen we littekens weer soepeler en minder zichtbaar maken. Hierdoor zal ook de pijn en irritatie afnemen. Veel voorkomende overige behandelingen die worden ingezet bij littekens zijn laser, microneedling en medische peelings.
Medische peelings
Door middel van peeling kunnen pigmentvlekken, oneffenheden, grove poriën, acne, littekens en rimpels verminderd worden. Een peeling polijst de huid. Het is een behandeling met vloeistoffen dat uit natuurlijke zuren bestaat. Iedere zuur heeft unieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld het verminderen van de talgproductie, pigmentvlekken lichter maken, ontstekingen verminderen en het stimuleren van collageen. Een peeling zorgt ervoor dat de huid gaat vernieuwen. Daardoor zal de huid ook beter gehydrateerd zijn en zachter aanvoelen. Voor elke huid is er een geschikte peeling.
Microneedling
De huid in de diepte vernieuwen, zonder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale genezingstijd? Dit kan met microneedling. Met medisch microneedling worden er door middel van hele kleine, steriele naaldjes kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger, voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Hiermee kunnen we acne(littekens), rosacea, pigmentvlekken, grove huidstructuur en huidveroudering effectief aanpakken.
Pigmentbehandeling
Veel mensen krijgen er vroeg of laat mee te maken: pigmentvlekken. Dit kunnen ouderdomsvlekken (lentigo) zijn, of bijvoorbeeld het zwangerschapsmasker (melasma). Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie aan pigment (melanine). Dit kan onder invloed van zonlicht, warmte, medicatie of hormonen gestimuleerd worden. Gelukkig is pigment in de meeste gevallen goed behandelbaar met bijvoorbeeld laser, microneedling of medische peelings en goede thuisadviezen.
Rosacea behandeling
Rosacea is een chronische huidafwijking in het gelaat gekenmerkt door rode verkleuringen van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne omdat er ook ontstekingen kunnen ontstaan. Verder kan de huid droog en branderig aanvoelen. De huidtherapeut kan ervoor zorgen dat de rosacea onder controle blijft. De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit lasertherapie voor de behandeling van de roodheid en peelings om de ontstekingen te behandelen.
Plan een afspraak
Beoordelingen
Wat zijn de ervaringen?