Home > Uitgelicht > Deze laser apparatuur werkt goed bij ontharen

Deze laser apparatuur werkt goed bij ontharen

Er zijn zo’n vijf leveranciers c.q. dealers die serieuze goede laser apparatuur leveren aan huidtherapeuten. Deze apparatuur wordt ontwikkeld en gemaakt in landen als Israel (de bakermat van IPL en laser-ontharen) Denemarken en bv de VS. Volgens de vaak strenge normen van de landen worden de instellingen van de apparatuur “voorgesorteerd”. Dat wil zeggen dat afhankelijk van huidtype e.d. de gewenste instelling, met vaak een veilige marge, wordt geadviseerd aan de huidtherapeut.

In principe zijn er drie soorten laser beschikbaar voor behandelingen laser ontharen:

  • Alexandrite laser met een golflengte van 755 nm
  • gespecialiseerde diodelasers die werken met een golflengte van 820 nm
  • ND:YAG laser, deze werkt met een golflengte van 1064 nm

Deze lasers kunnen als een gespecialiseerd apparaat gemaakt zijn maar ook onderdeel zijn van een breed laser-platform dat hierdoor meerdere toepassingen heeft. Drie top-leveranciers die meedoen aan deze zoeksite hebben deze apparatuur. Deze leveranciers zijn:

  • BlooMedical te Breda
  • Dalton Medical te Oosterhout
  • LaserVision te Nieuwleusen

Alle drie de leveranciers leveren op voorwaarde dat er training wordt afgenomen en dat er periodiek onderhoud plaats kan vinden op de apparatuur. Dit laatste is belangrijk dan je zou denken. Bij het plegen van onderhoud wordt namelijk de apparatuur ook opnieuw gekalibreerd. Dat wil zeggen dat er een correctie wordt uitgevoerd op de ingestelde waarde van de laser en de waarde die daadwerkelijk afgegeven wordt op de huid. Dit moet één op één lopen. Zo garandeert de laser leverancier een veilige en optimale werking van de laser-apparatuur.

Naar ontharen met laser apparatuur

Plan een intake