Home > Uitgelicht > Laser ontharen van een donkere huid

Laser ontharen van een donkere huid

Het principe van laser ontharen is gebaseerd op “pigment”. Het pigment van de haar geleid de warmte naar de haarwortel waarna deze vernietigd wordt. M.n. haren in de groeifase zijn het vatbaar voor. Maar wat nu als er ook veel pigment in de huid zit, die wordt dan toch ook warm? Hieronder meer hierover.

Erg bepalend bij laser ontharen van de donkere huid is het type laser dat gebruikt wordt. De zogenaamde Nd:YAG-laser is hiervoor geschikt. De Nd:YAG-laser is ontworpen om veilig te worden gebruikt op donkere huidtypes. Het heeft een langere golflengte (meestal rond 1064 nanometer), waardoor het dieper in de huid kan doordringen en het melanine in de haarzakjes kan targeten zonder overmatige absorptie door het omringende huidpigment. Dit minimaliseert het risico op huidbeschadiging. Houd er wel rekening mee dat laser ontharen op deze veilige manier minder effectief is bij het verwijderen van de overbeharing. Er zijn dus meer behandelingen nodig waarbij aanzienlijke haarvermindering mogelijk is.

Bij donkere huidtypes is er meer melanine aanwezig, wat het pigment is dat het laserlicht absorbeert. Niet specifieke lasers, kunnen een hoger risico op huidverbranding of verkleuring veroorzaken bij donkere huidtypes, omdat het laserlicht ook door het melanine in de huid kan worden geabsorbeerd.

Bij huidzorgzoeker – op deze site – zijn klinieken gespecialiseerd in het ontharen van de donkere huid. Deze klinieken zijn o.a.:

Naar behandeling laser ontharen.

Plan een intake