Home > Uitgelicht > Tatoeage verwijderen met laser

Tatoeage verwijderen met laser

Er zijn meerdere manieren om tatoeages te verwijderen. Tatoeages verwijderen met laser is effectief en is eigenlijk de standaard geworden. We leggen hieronder wat specifieker uit hoe het werkt. We volgen de stappen:

  • Selectie van de juiste laser: Verschillende lasers worden gebruikt om verschillende kleuren inkt te targeten. Het type laser dat wordt gebruikt, hangt af van de kleur(en) van de tatoeage. Bijvoorbeeld, een Q-switched Nd:YAG-laser wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van donkere inkt, terwijl een Alexandrietlaser of een Picosecondelaser beter geschikt kan zijn voor het verwijderen van kleuren zoals groen, blauw of rood.
  • Absorptie van lichtenergie: De laser zendt korte, intense lichtpulsen uit die door de huid worden geabsorbeerd door de inktdeeltjes in de tatoeage. De laserstralen doordringen de huid zonder schade aan te richten en worden geabsorbeerd door de pigmentdeeltjes van de inkt.
  • Fragmentatie van inktdeeltjes: Wanneer de laserenergie wordt geabsorbeerd door de inktdeeltjes, worden ze verwarmd en breken ze in kleinere fragmenten. Deze fragmenten zijn klein genoeg voor het immuunsysteem van het lichaam om ze op te ruimen.
  • Natuurlijke verwijdering door het lichaam: Het lichaam behandelt de gebroken inktdeeltjes als lichaamsvreemde stoffen en begint ze af te voeren via het lymfestelsel. De verwijdering van de inkt vindt geleidelijk plaats gedurende enkele weken tot maanden na elke laserbehandeling.
Tatoeage verwijderen met laser
Tatoeage verwijderen met laser

Let op: de werking van het verwijderen van tatoeages met laser is mede afhankelijk van de kleuren inkt die gebruikt zijn. In de regel zijn de gangbare donkere kleuren geen probleem.

Meer over de behandeling tatoeage verwijderen.

Meer weten over laserplatfoms voor tatoeage verwijderen.

Plan een intake