Home > Uitgelicht > Laserbehandelingen voor de huid

Laserbehandelingen voor de huid

De laser is de afgelopen vijftien jaar in de behandelkamer van de huidtherapeut te recht gekomen. Maar welke laserbehandelingen voor de huid worden hiermee dan uitgevoerd? En wat maakt dat laserbehandelingen zo populair geworden zijn?

Waarom zijn laserbehandelingen populair?

Een laserplatform biedt een hoge mate van precisie, waardoor de intensiteit van de laser exact kan worden afgestemd op de huid en het huidtype. Deze nauwkeurigheid draagt bij aan de effectiviteit van de te verrichten behandeling, wat een belangrijke reden is waarom huidprofessionals, zoals huidtherapeuten, vaak lasers gebruiken. Na een uitgebreide huidanalyse kunnen zij de laser optimaal en veilig instellen. Er zijn laserplatforms beschikbaar die met verschillende laserkoppen uitgerust kunnen worden voor diverse behandelingen, waardoor ze erg populair zijn bij behandelaars als huidtherapeuten.

Naast de effectiviteit spelen ook de snelheid en efficiëntie een rol in de populariteit van laserbehandelingen. Veel behandelingen kunnen in een relatief korte sessie worden voltooid. Laserontharing is hiervan een uitstekend voorbeeld. Hierbij kunnen snelle en effectieve resultaten worden behaald.

tatoeage definitief verwijderen
Na optimale instelling veilig verwijderen tattoo

Welke behandelingen kunnen met een laser uitgevoerd worden?

De meest voorkomende huidbehandelingen die met een laser uitgevoerd worden zijn:

  1. Laserontharing: Deze behandeling gebruikt laserlicht om haarzakjes te vernietigen en zo de groei van nieuw haar te vertragen of te stoppen. Het is effectief voor verschillende lichaamsdelen, zoals gezicht, benen, armen, onderarmen, en bikinilijn.
  2. Laserhuidverjonging: Hierbij worden fijne lijntjes, rimpels, en huidverkleuringen zoals zonneschade en ouderdomsvlekken behandeld. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, wat kan helpen om de huid strakker en jonger te maken.
  3. Behandeling van pigmentvlekken: Lasers kunnen worden gebruikt om hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken te behandelen. Ze werken door de donkere gebieden selectief te targeten en de pigmentatie te verminderen.
  4. Acne littekenbehandeling: Lasertherapie kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van acne littekens door de huid te exfoliëren en de groei van nieuwe, gezondere huid te bevorderen.
  5. Behandeling van spataderen: Lasertherapie wordt ook toegepast bij het behandelen van kleine spataderen. De laserenergie wordt gebruikt om de aderen te beschadigen, waardoor ze vervagen en uiteindelijk verdwijnen.
  6. Tatoeageverwijdering: Lasers kunnen worden gebruikt om tatoeages te verwijderen door de inktdeeltjes af te breken, waardoor het lichaam ze kan afvoeren.
  7. Behandeling van rosacea en bloedvaten: Lasers kunnen effectief zijn bij het verminderen van roodheid en het behandelen van gebroken bloedvaatjes, vooral in het gezicht.