Home > Uitgelicht > Hoeveel vetverlies kun je verwachten na een Cryolipolyse behandeling?

Hoeveel vetverlies kun je verwachten na een Cryolipolyse behandeling?

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de resultaten van Cryolipolyse behandelingen. Praat bij de intake met de behandelend huidtherapeut om je doelen te bespreken en te bepalen of Cryolipolyse geschikt is voor je specifieke situatie. Is bv het te behandelen gebied geschikt? Ben je bereid je levensstijl te veranderen. Dat is allemaal bepalend voor de hoeveelheid vetverlies bij je Cryolipolyse behandeling.

Hoeveel vetverlies kun je dan verwachten bij Cryolipolyse?

De hoeveelheid vetverlies na een Cryolipolyse-behandeling varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het individuele vetpercentage, het behandelde gebied, de behandelingsspecificaties en de reactie van het lichaam op de procedure. Over het algemeen kunnen de resultaten variëren, maar er zijn algemene vuistregels om in gedachten te houden.

  1. Matige vetreductie: Cryolipolyse is geen methode voor gewichtsverlies, maar eerder een contouringprocedure om gerichte vetophopingen te verminderen. Gemiddeld kunnen mensen na één behandeling een matige vermindering van het vetvolume in het behandelde gebied verwachten. Studies hebben aangetoond dat de vetvermindering varieert tussen de 20% en 25% van het vetweefsel in het behandelde gebied.
  2. Meerdere behandelingen: In sommige gevallen kunnen meerdere cryolipolyse-behandelingen nodig zijn om de gewenste resultaten te bereiken. Het hangt af van de individuele doelen en de initiële hoeveelheid vet in het behandelde gebied.
  3. Geleidelijke veranderingen: Het uiteindelijke resultaat van de behandeling wordt meestal na enkele weken tot maanden zichtbaar. Het lichaam heeft tijd nodig om de beschadigde vetcellen op te ruimen en af te voeren via het lymfestelsel.
  4. Samen met een gezonde levensstijl: Het is belangrijk op te merken dat cryolipolyse geen vervanging is voor een gezonde levensstijl. Een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging blijven essentieel voor het behoud van de resultaten op lange termijn.
  5. Individuele variatie: Zoals eerder vermeld, is de respons op cryolipolyse uniek voor elke persoon. Sommige individuen kunnen beter reageren op de behandeling dan anderen.

Samengevat: Er zijn meerdere behandelingen nodig op het te behandelen gebied waarbij de resultaten na meerdere behandelingen zichtbaar worden. Het vetverlies kan oplopen tot 25%. Blijf een gezonde levensstijl handhaven om de resultaten vast te houden.

Naar Cryolipolyse behandeling.

Plan een intake